Page 4 - Zeist magazine_winter 2018
P. 4
WelkomIN HET CENTRUM!
Vier nieuwe restaurants openden het afgelopen jaar hun deuren voor de Zeistenaren en culinaire liefhebbers uit de omgeving. Allemaal in het centrum, allemaal vol verwachting!
STAN&CO TOVERT OUDE GASFABRIEK
OM TOT BRUISEND RESTAURANT
Begin juli opende STAN&CO haar deuren in Zeist. De oude gasfabriek
op de hoek van de Antonlaan en de Steynlaan is omgetoverd tot een bruisend restaurant. STAN&CO wil met haar concept van food, drinks en friends het Zeister horeca-aanbod verrijken. De van oorsprong Utrechtse horecaondernemers hadden hun oog laten vallen op het monumentale pand. Peter en Fabian, projectmanagers bij STAN&CO Zeist vertellen: ‘Het karakteristieke gebouw met mooie details past precies bij ons idee van
een sfeervol restaurant.’ Fabian geeft aan dat ze geluk hebben gehad met het vinden van dit pand. ‘Het is goed bereikbaar, ook doordat het dichtbij het busstation ligt.’ De eigenaren van STAN&CO hebben juist voor Zeist gekozen vanwege de ligging van het dorp. ‘We hebben gemerkt dat Zeist aantrekkelijk is voor mensen die er wonen en ook voor inwoners van omliggende gemeentes. Die uitstraling in de regio is een belangrijke factor geweest om hier een vestiging te openen. Dat het centrum is opgeknapt en fris oogt, is voor de ondernemers een prettige bijkomstigheid. Elke vrijdag en zaterdag heeft STAN&CO een DJ in huis! Ga lekker langs bij, want nergens wordt het gezelliger dan ‘thuis’ bij STAN: lekker eten, tafels aan de kant, shots, oude vrienden, nieuwe bekenden, awkward sjansmoves, mooie dansmoves en op het einde niks hoeven op te ruimen! STAN-TAS-TIC!
Stan&Co, Antonlaan 185, 030 - 204 0207
4 ZEIST EEN NIEUWE BELEVING
THE FUSION CLUB VERRIJKT VOORHEUVEL
MET AZIATISCH RESTAURANT
Aziatisch eten met een lokaal tintje. Dat kan vanaf 15 augustus aan de Voorheuvel bij The Fusion Club. Zeister ondernemer Gaby van den Hengel start zijn restaurant samen met de in Indonesië geboren Amanda Harto
en haar man in het pand waar tot voor kort La Collina was gevestigd. Alle drie hebben ze veel horeca-ervaring. Gaby als manager, Amanda als hoofd bediende en haar man als specialist in het maken van sushi. ‘We willen een plek zijn waar sushiliefhebbers zich thuis voelen en ook gasten die sushi een beetje spannend vinden. Ook kunnen zij bij ons terecht voor een stuk eerlijk vlees met friet,’ vertelt Gaby. De horecaondernemer legt uit dat in zijn ogen Zeist behoefte heeft aan een sfeervolle, intieme plek om sushi te gaan eten. De Voorheuvel, in de aanloop naar het centrum en de Markt, past precies bij wat hij zijn gasten wil bieden. “De straat is gezellig en heeft winkels met een eigen karakter. Daar voelen wij ons thuis, want we willen laten zien dat buiten de deur sushi eten echt een beleving kan zijn”.
The Fusion Club, Voorheuvel 73, 030 - 268 56 48

