Muscadet Sèvre et Maine Les 2 Terres A.O.C.

Deze muscadet is afkomstig van rotsachtige granietbodem (massive armorique) en kleihoudende minerale bodems bij de monding van de Loire, vandaar de naam Les 2 Terres. De druiven worden met de hand geoogst en met hele trossen vergist. Daarbij wordt gebruik gemaak van de aanwezige gisten en onder toevoeging van zeer weinig sulfiet.

Het resultaat is een heldere wijn met lichtgele tint. In de geur herkennen we wit fruit en bloesem. Licht zilt van smaak, mooie fruittonen en mooie zuiverheid. Dit is een witte wijn die wat oudering goed kan verdragen.

frankrijk
 
biologisch
 
wijn
 

Alsace Sylvaner

Sylvaner behoort tot de algemeen aangeplante witte druiven in de Franse Elzas. Toch is het een beetje een vergeten én onderschatte druif. Het huis Pierre Henri Ginglinger o.l.v. van Matthieu weet er een heerlijk biologische wijn van te maken. Lichtgeel van kleur met citrusachtige smaken van o.a. limoen, een animale hint en een licht zoete nasmaak inclusief een klein bittertje die prima in balans is met de frisheid van deze wijn. De smaak is behoorlijk vol en de wijn heeft een lekker lange afdronk.

frankrijk
 
biologisch
 
wijn
 
De Proeftafel Wijnwinkel 2018-09-11T12:50:58+00:00

Project Description

De Proeftafel Wijnwinkel

 
 
Muscadet Sèvre et Maine Les 2 Terres A.O.C.
Alsace Sylvaner
 

Voor de avontuurlijke wijnliefhebber

<p>Waar bijzonder heel gewoon is ....</p> <p></p> <p>Wijnwinkel De Proeftafel heeft een bijzonder en betaalbaar assortiment Europese wijnen. Niet alleen uit de bekende wijnlanden Frankrijk, Italië en Spanje, maar ook uit Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slovenië, Kroatië, Bulgarije, Macedonië, Libanon, Georgië én Zeist!</p> <p></p> <p>De smakelijke wijnen zijn gedeeltelijk uit eigen import, waaronder bijvoorbeeld een Frühburgunder uit het Ahrtal, maar ook fraaie bioliogische Muscadet van de Loire. Tussen de vele bijzondere, maar erg betaalbare wijnen vind je exemplaren met fraaie druivensoorten als roter veltliner, monastrell, plavac, frankovka, tannat, dornfelder, vranec, pecorino, rivaner, viognier, zweigelt, groppello en vele andere boeiende varianten van de wijndruif.</p> <p></p> <p>Veel van onze wijnen zijn biologisch of biologisch-dynamisch. We importeren zelf, maar werken ook nauw samen met specialistische importeurs. </p> <p></p> <p>We geven regelmatig proeverijen, ook op locatie (huis, werk). Verder kunnen we in samenwerking met diverse partners catering aanbieden.</p>

Rozenstraat 15
3702VK Zeist
0302270041
https://www.deproeftafel.nl/
info@deproeftafel.nl

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 18:00
Vrijdag
10:00 – 19:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
Gesloten