De Sinterklaasintocht Zeist start 18 november 2017 vanaf 13:00 uur voor Gemeentehuis Zeist

Sinterklaas zal dit jaar als eerste aankomen bij het gemeentehuis van Zeist om daar ontvangen te worden door burgemeester Janssen en de wethouders van Zeist.  Aansluitend zal Sinterklaas zijn nieuwe route door het centrum van Zeist maken op zijn trouwe schimmel. Globaal is de route Slotlaan, Steynlaan, Bergweg, Voorheuvel,1e Hogeweg, Slotlaan, Slot Zeist.

Komt Sinterklaas dit jaar weer naar Zeist?

Op een groot podium voor het gemeentehuis zal Antje Monteiro in haar rol als Barones van het Slot van Zeist de komst van de Sint en vele Pieterbazen voorbereiden.

Er is namelijk een groot probleem: De Sleutel van het Slot van Sinterklaas is Zoek!

Sinterklaas kan dit jaar waarschijnlijk niet naar Zeist komen want de Barones van Slot Zeist (Antje Monteiro) is de Magische Sleutel van de voordeur van het Slot kwijt. Afgelopen honderden jaren had ze haar Slot uitgeleend aan Sinterklaas en dan ging ze zelf op vakantie naar Spanje, als een soort van vakantiehuizen-ruil. Ze heeft al overal gezocht maar tot op heden geen resultaat.
De Magische Sleutel is belangrijk want met die sleutel opent Sinterklaas niet alleen de Grote Groene Voordeur van het Slot, deze Magische Sleutel kan ook de deuren openen van de huizen in Zeist e.o. waar geen schoorsteen (meer) is.

Paniek! Paniek!

De chaos is niet te overzien, Sinterklaas mag niet weten dat zij de sleutel is zoekgeraakt. Als de Barones de Magische Sleutel niet vindt dan kunnen heel veel kinderen in Zeist hun schoen niet (meer) zetten.
Na de ontvangst op het podium gaat Sinterklaas op zijn paard verder door de stad. Tot slot gaat de stoet naar het Slot van Sinterklaas. Daar is op het Slotplein nog een klein feestje voordat Sinterklaas naar binnengaat.

Let Op! De route voor 2017 is gewijzigd.

Het kan aan het begin van de route en bij het podium voor het gemeentehuis erg druk zijn. Dan is er op de route langs het Walkartpark richting het centrum en later op weg naar Slot Zeist altijd nog wel een plekje te vinden.

Globaal Tijdschema:
12:30 – 13.00 pré-programma Gemeentehuis
13:00 – 13:30 Start intocht
13:15 – 13:30 Voorprogramma Gemeentehuis
13.30 – 14:00 Sint bij het Gemeentehuis
14.00 – 15:30 Start rondje centrum Zeist
15:30 – 15:45 Vertrek naar Slot via FIGI wortel voor het Paard
15.45 – 16:00 Sint bij Slot Zeist
16:00 – 16:30 Slot feest aansluitend nemen Sint en gevolg intrek in Slot van Sinterklaas