Page 32 - Zeist magazine_winter 2018
P. 32
Kerstd
van de m
di
markt; EERLIJK, HEERLIJK EN EXTRA VOORDELIG!
i
n
ner
Kerst staat bij ons in het teken van gezelligheid in een ontspannen sfeer en het liefst doen
we dat met een goed kerstdiner. Wij hebben speciaal voor de lezers van het Zeist magazine een heerlijk en gezond kerstdiner voor je samengesteld. De gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitaminen! Verantwoorde recepten die
vooral ook heel erg lekker zijn. Alle ingrediënten koop je op de markt met een fijne korting. Het enige dat je hoeft te doen, is de bon op pagina 34 te laten zien aan de deelnemende marktkoopmannen (of -vrouwen). De recepten en ideeën lees je op deze pagina’s. Om
het nog feestelijker te maken op je kersttafel of in huis, tref je een stappenplan voor het allermooiste zelf gemaakte bloemstuk. De schitterende amaryllissen koop je uiteraard ook op de markt. Last but not least: ook aan je hond hebben we gedacht...
De redactie van Zeist Magine en alle marktkooplui wensen je een heerlijke Kerst toe!
VOOR BIJ DE BORREL
De borrelplank van Taglia Montagna mediterrane delicatessen
Wat hoort er op de perfecte borrelplank?
Je kunt de borrelplank onwijs fancy maken met allerlei
zelfgemaakte hapjes, maar dit is een snelle variant, die je dus
zo kant-en-klaar kunt halen op de markt, met de nadruk op
heerlijke ingrediënten: 3 kazen, vijgenbrood, dadels, abrikozen
of druiven, blauwe bessen of frambozen. Krokante noten zoals pecannoten, amandelen of walnoten. En vergeet niet de olijven, zongedroogde tomaten, pepertjes, verse kappertjes, artisjokharten, gedroogde worst of diverse (rauwe) hammetjes. Met stokbrood, toast of crackers kun je lekker dippen in de diverse sausen (aioli) pesto, humus of tapenades. Maak
10% de plank af met wat groenten zoals worteltjes, komkommer, stukjes paprika of tomaatjes! korting*
VOORGERECHT
Ingrediënten:
• 2 kleine sjalotjes
• 250 g paddenstoelenmelange
• 50 g Parmezaanse kaas (stuk)
• 200 g risotto
• 600 ml bospaddestoelenbouillon • 100 ml witte wijn
• 15 g boter
• zout en peper
Paddenstoelenrisotto VOOR 2 PERSONEN
1. Snipper de sjalotjes, hak de paddenstoelen in kwarten.
2.Breng de bouillon aan de kook.
3.Verhit olie in een pan en fruit de sjalotjes 1
minuut. Voeg de risotto toe en roer tot alle
korrels glanzen.
4.Voeg de witte wijn toe en wacht tot deze is
opgenomen.
5.Voeg de helft van de bouillon toe en kook de
rijst zacht. Voeg steeds wat bouillon toe. Kook
de rijst in 20-25 minuten gaar.
6.Voeg na 10 minuten de champignons toe. 7. Voeg in de laatste minuut 2/3 van de
Parmezaanse kaas en de boter toe. Roer goed
32 ZEIST EEN NIEUWE BELEVING
door en breng op smaak met zout en peper. 10%
Serveren met de rest van de Parmezaanse kaas.
korting*
HET MARKTMENU:
• Een assortiment heerlijke tapas bij de (Kerst)borrel
• Een risotto met bijzondere paddenstoelen
als voorgerecht
• De kerstkalkoen mag zeker niet ontbreken
• Houd je meer van een visje? Dat kan ook!
• Als dessert genieten we een fantastische kaasplank
• De hond eet lekker mee met zijn eigen
(Kerst) hondenkoekjes

