Page 33 - Zeist magazine_winter 2018
P. 33
HOOFDGERECHT GEVOGELTE
Gevulde kalkoenVOOR 8 PERSONEN Ingrediënten:
• 4 st eieren
• 1 st truffel
• 300 gr paddenstoelen (grof gehakt)
• 2 el verse gehakte tijm
• 2 el eers gehakte peterselie
Voorbereiding
• • • • • • •
1.5 kg kalfsgehakt 3 tl zout
3 tl peper
1 10 0 0 0 g g r r r ro o o o m m b b o o t te e r r 4 4 . . 5 5 k kg g k k a a l l k ko o e e n n
Kalkoen desosseren (het karkas verwijderen).
Zo maak je het:
1.Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
10% 2.Meng intussen de ingrediënten voor de vulling, behalve de
korting*
kalkoen en de boter en vul de ontbeende kalkoen hiermee. 3. Naai de rug en aarsopening dicht met keukengaren.
4.Leg de kalkoen met de rug naar boven in een braadslee
en bedek hem met in plakken gesneden boter. Schuif de kalkoen in de oven en de temperatuur na 15 minuten temperen tot 175 graden Celsius.
5. Bedruip de kalkoen ieder half uur met de braadboter en in ongeveer 2,5 a 3 uur gaar laten worden. De kalkoen is goed als de vleesthermometer, gestoken in het midden van de farce, 55 graden Celsius aangeeft en er helder vocht uitloopt. Neem de kalkoen uit de oven.
6.Laat de kalkoen afgedekt met aluminiumfolie een kwartier rusten alvorens hem aan te snijden.
HOOFDGERECHT VIS
Zalmpakketje uit de oven
met verse groenten
VOOR 2 PERSONEN
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Bereidingstijd:
30 minuten
Ingrediënten:
• 2 Zalmmoten (125 gram)
• 1 Courgette
• 3 Wortels
• 200 Gram peultjes
• 7 Zongedroogde tomaten
• Halve Citroen
Dit zalmrecept uit de oven met veel verse groenten is heel erg voedzaam en super gezond. De leuke manier van bereiden zorgt ervoor dat het er ook nog eens spectaculair uit ziet! Door de groente in een afgesloten pakketje te stomen, blijven de voedingsstoffen optimaal behouden. Het gerecht bevat ongeveer 300 gram groenten per persoon. Met een lekkere moot zalm erbij heb je hier een stevige maaltijd aan. Door de variatie aan groenten bevat dit recept veel vitamines en dat is erg belangrijk voor een gezond functionerend lichaam. Zalm is een rijke bron aan onverzadigde vetzuren en bevat een redelijke hoeveelheid eiwitten. Eiwitten en vetten geven je een verzadigd gevoel.
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor 180 graden;
2.Snijd alle groenten behalve de citroen in grove stukken;
3.Leg twee dubbelgevouwen vellen aluminiumfolie op het aanrecht; 4.Leg hier de gesneden groenten in het midden op;
5.Plaats de zalm er bovenop en bestrooi met zout en peper;
6.Snij uit het midden van de citroen twee dikke plakken, snij
doormidden en leg op de zalm;
7 Vouw het pakketje dicht, zorg dat er geen gaatjes in zitten;
8 Plaatst het in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. 10% korting*
WINTER 2018 33

